[صفحه اصلي ]      
فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه awt-yekta AGRICULTURAL ECONOMICS AND DEVELOPMENT
:: درباره نشريه آخرين شماره تمام شماره‌ها جستجو ثبت نام ارسال مقاله ::
:: دوره 21, شماره 82 - ( 2-1392 ) ::
برگشت به فهرست نشريات جلد 21 شماره 82 صفحات 69-89
XML بررسی اثر کاهش ضايعات نان بر رفاه مصرف‌کنندگان کشور Print

[English Abstract]
نويسندگان: سميه اژدری ، سيد ابوالقاسم مرتضوی ، سيد حبيب الله موسوی ، محمد حسن وکيل‌پور
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
چکيده مقاله:

  هدف اين مطالعه، بررسی اقتصادی آثار کاهش ضايعات نان بر رفاه مصرف‌کنندگان کشور و ارائه چارچوبی اقتصادی و مقداری جهت تحليل آثار کاهش ضايعات نان بر ميزان توليد، مصرف، تجارت و نيز رفاه مصرف‌کنندگان است. بدين منظور از يک مدل تعادل جزئی جهت مدل‌سازی بازار عمودی گندم، آرد و نان استفاده شد. به منظور تخمين پارامترهای مورد بررسی، از آمارنامه‌های سال 1388 توليد و زراعت وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، آمارنامه‌های گمرک و بانک مرکزی استفاده و در نهايت تغييرات رفاه مصرف‌کنندگان بر اثر تغييرات ميزان ضايعات گندم بررسی شد. نتايج حاصل از مدل توانست مقادير و قيمتهای واقعی بازار را به نحو مطلوبی باز توليد نمايد و لذا اعتبار مدل برای سناريو سازی در حالتهای مختلف تأييد شد. در ادامه، کاهش ضايعات نان در دو افق کوتاه مدت و بلند مدت بررسی شد. نتايج مطالعه نشان داد که در کوتاه مدت همگام با کاهش ضايعات، رفاه مصرف‌کنندگان کاهش می‌يابد، در حالی که در بلندمدت امکان افزايش رفاه مصرف‌کنندگان و نيز رفاه اجتماعی وجود دارد. همچنين اصلاح الگوی مصرف نان به صورتی که ميزان ضايعات به حداقل ممکن خود برسد، در کوتاه­مدت همراه با زيان اجتماعی است و حداقل برنامه‌ای سه ساله برای تغيير الگوی مصرف مورد نياز است. بر اين اساس پيشنهاد می‌شود سياست اصلاح الگوی مصرف نان به عنوان يک سياست ميان مدت و يا بلند مدت در دستور کار تصميم سازان بخش کشاورزی قرار گيرد.

  

  طبقه‌بندی JEL : C02 ، C61 ، I39 ، L11

  

  کليدواژه­ها:

  ضايعات، مواد غذايی، نان، مدل تعادل جزئی، رفاه مصرف‌کنندگان

واژه‌هاي كليدي
متن كامل [PDF 247 kb]
نحوه استناد به مقاله
Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks |  
Send citation data to: CiteULike | RefWorks |
Azhdari S, Mortazavi S, Moosavi S, M.H. Vakilpour M. Investigation the Bread Waste Reduction on the Iranian's Consumer's Welfare. 3. 2013; 21 (82) :69-89
URL http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-28&slc_lang=fa&sid=1
اژدری سميه، مرتضوی سيد ابوالقاسم، موسوی سيد حبيب الله، وکيل‌پور محمد حسن. بررسی اثر کاهش ضايعات نان بر رفاه مصرف‌کنندگان کشور. فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد کشاورزی و توسعه. 1392; 21 (82) :69-89
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

كد امنيتي را در كادر بنويسيد >
 
برگشت به فهرست نشريات دوره 21, شماره 82 - ( 2-1392 )
Static site map - Persian site map - English site map - Created in 0.687 seconds with 605 queries by AWT YEKTAWEB 2.1.4.4